М

Місечко та Партнери захистили клієнта в Суді з економічних питань Латвії щодо конфіскації його коштів в процедурі ліквідації ABLV Banka

Клієнт ЮФ «Місечко та Партнери» є кредитором другої черги ABLV Banka (Латвія) на загальну суму 180 тисяч євро.

В рамках ліквідації Банка кошти клієнта спочатку були заморожені фінансовою розвідкою Латвії, а далі Відземським відділом управління поліції по боротьбі з організованою злочинністю та злочинами в сфері економіки було порушено кримінальну справу за фактом легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом.

26 квітня 2021 року в рамках розпочатого кримінального провадження Відземським відділом управління поліції було виділено матеріали справи про кошти клієнта, які на думку поліції були одержані злочинним шляхом, та передано до Суді з економічних питань Латвії для подальшої їх конфіскації.

30 липня 2021 року Суд з економічних питань Латвії відмовив прокуратурі Латвійської республіки в конфіскації коштів клієнта у зв’язку з відсутністю доказів злочинного походження таких коштів.

Юридичний супровід проекту було здійснено Володимиром Місечко у співпраці з присяжним адвокатом Республіки Латвія Дайгою Силіня.