П

Представлення інтересів в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України

Міжнародний комерційний арбітражний суд - це самостійна постійно діюча арбітражна установа (третейський суд) в місті Києві, створена при Торгово-промисловій палаті України та відповідно до покладених на таку установу функцій здійснює розгляд арбітражних спорів відповідно до свого Регламенту та Закону України «Про міжнародний комерційний арбітраж».
 
Спір передається на розгляд до МКАС за наявності укладеної сторонами письмової арбітражної угоди чи застереження. З рекомендованим арбітражним застереженням можна ознайомитись тут.  
 
Відповідно до ст. 2 Регламенту МКАС, до Мiжнародного комерцiйного арбiтражного суду можуть за угодою сторін передаватися на вирішення:
  • спори з договiрних та iнших цивiльноправових вiдносин, якi виникають при здiйсненнi зовнiшньоторговельних та iнших видiв мiжнародних економiчних зв’язків, якщо комерцiйне пiдприємство хоча б однiєї iз сторiн спору знаходиться за кордоном,
  • спори пiдприємств з iноземними iнвестицiями i мiжнародних об’єднань та органiзацiй, створених на територiї України, мiж собою, спори мiж їх учасниками, а так само їх спори з iншими суб’єктами права України.
Розгляд спору в МКАС при ТПП України, в порівнянні із звичайним розглядом такого спору в державному господарському суді, має ряд переваг, зокрема, скорочений строк розгляду справи, спрощений процесуальний порядок та відсутність необхідності апеляційного та касаційного перегляду справи, можливість сторін самостійно обирати кандидатуру арбітра та їх кількість (одноособово або колегіально).
 
Гарантією ефективності розгляду спору в МКАС при ТПП України є остаточність ухваленого таким судом рішення, яке не підлягає скасуванню з підстав перегляду його по суті. Оскаржити таке рішення можливо лише у виключних випадках за умови доведення наявності факту порушення процесуальних вимог під час розгляду такого спору.
 
За подання позову до МКАС сплачується реєстраційний збір в розмірі 600 доларів США.
 
Якщо МКАС вважає позовну заяву прийнятною, позивач додатково сплачує арбітражний збір, розмір якого залежить від ціни позову, калькулятор арбітражного збору доступний тут.
 
Після відкриття провадження та сплати арбітражного збору позивачем, розгляд справи здійснюється МКАС відповідно до Регламенту.
 
«Місечко та Партнери» надають послуги українських та іноземним компаніям з представництва їх інтересів під час розгляду спорів МКАС при ТПП України, враховуючи всі стадії такого процесу, починаючи від складання заяви та зібрання всіх необхідних доказів та побудування стратегії захисту, до стадії визнання та виконання такого рішення.
 
 
Наші контакти: +38050 388-39-20, [email protected]