П

Постановка на облік нерезидента в контролюючих органах

Відповідно до змін внесених до Податкового кодексу України, які набрали чинності 01 січня 2021 року, нерезиденти які здійснюють свою діяльність на території України через свої постійні представництва зобов’язані стати на податковий облік за місцезнаходження свого представництва.

Починаючи с 01 січня 2021 року нерезиденти (іноземні компанії, організації), які здійснюють господарську діяльність на території України та/або які належно акредитували (зареєстрували, легалізували) на території України відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва, і станом на 01 січня 2021 року не перебувають на обліку в контролюючих органах, зобов’язані до 31 березня 2021 року подати до контролюючих органів документи для взяття їх на облік у порядку, встановленому п. 64.5 ст. 64 Податкового кодексу України.

Наказом Міністерства Фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів» № 62 від 08.02.2021 такий термін був продовжений до 19 травня 2021 року.

Пунктом 4 ст. 117 Податкового кодексу України встановлено штраф за ведення нерезидентом діяльності через відокремлений підрозділ, у тому числі постійне представництво, без взяття на податковий облік, у розмірі 100 000.00 гривень.

Відповідно до п. 64.5 ст. 64 Податкового кодексу України, для постановки на облік нерезидент до 19 травня 2021 року зобов’язаний подати до контролюючого органу:

  • заяву про взяття на облік,
  • витяг з державного реєстру країни реєстрації іноземної компанії, легалізований в установленому порядку,
  • документ, що підтверджує присвоєння ідентифікаційного номера (коду) нерезиденту в країні його реєстрації,
  • доручення на представника нерезидента, видане в країні реєстрації нерезидента та легалізоване належним чином,
  • свідоцтво про державну реєстрацію представництва нерезидента, видане Міністерством Економіки України.

ЮФ «Місечко та Партнери» готова допомогти в підготовці необхідних документів та їх легалізації, та супроводити процедуру постановки на облік нерезидента в контролюючому органі.

Вартість таких юридичних послуг становить від 10 000.00 гривень.   

Також за запитом клієнта «Місечко та Партнери» готові супроводити процедуру відкриття рахунку в українському банку.

Телефон для довідок: +38044 289-48-74.