B

Baltic International Bank - допомога в отриманні гарантованих вкладів

12 грудня 2022 року Рішенням Комісії ринку фінансів та капіталу Латвії було прийнято рішення про зупинення всіх фінансових операції Baltic International Bank, Латвія. 

Таким чином, з 12 грудня 2022 року робота платіжних карток Baltic International Bank SE, інтернет-банкінгу та проведення платежів призупинено, рішення прийнято для запобіганню банкрутства Банку та захисту інтересів клієнтів та кредиторів банку.
 
Відповідно до Латвійського Закону про гарантування вкладів, гарантовані державою відшкодування можуть отримати латвійські та міжнародні клієнти Baltic International Bank, приватні та юридичні особи, які мають вклади в Baltic International Bank, при цьому кожному клієнту гарантовано відшкодування в розмірі до 100 000 євро з Фонду гарантування вкладів.
 
Гарантоване державою відшкодування поширюється на всі кошти вкладника - як на строкові вклади, так і на розрахункові, зарплатні, ощадні та інші рахунки.
 
21 грудня 2022 року Комісія ринку фінансів і капіталу Латвії прийняла Рішення про порядок виплати гарантованого відшкодування вкладникам Baltic International Bank, такі виплати розпочняться з 22 грудня 2022 року через Latvijas Banka (Центральний Банк Латвії).
 
Відповідно до рішення Комісії ринку фінансів і капіталу Латвії доступні наступні механізми виплати гарантованої компенсації для вкладників Baltic International Bank:
 
Клієнти Baltic International Bank, які мають доступ до онлайн-банкінгу:
  • Клієнти Baltic International Bank можуть отримати гарантовану компенсацію, на яку вони мають право, через систему онлайн-банкінгу Baltic International Bank, подавши відповідну вимогу про гарантовану компенсацію.
Клієнти Baltic International Bank, які не мають доступу до онлайн-банкінгу:
Клієнти банку, які не мають доступу до онлайн-банкінгу Baltic International Bank, можуть отримати гарантовану компенсацію одним із трьох способів:
  • відвідати Baltic International Bank особисто в робочий час за адресою: Grēcinieku iela 6, Riga;
  • надіслати вимогу про виплату, підписану електронним підписом, на електронну адресу Банку: [email protected]
  • надіслати завірену (нотаріально) вимогу поштою на адресу Банку: Grēcinieku iela 6, Riga, LV-1050.
Починаючи з 2018 року Місечко та Партнери супроводжують клієнтів латвійських банків ABLV Bank та PNB Banka з питань отримання гарантованих вкладів.
 
В рамках виплати гарантованого відшкодування клієнтам Baltic International Bank ми пропонуємо наступні послуги:
  • відкриття рахунку для отримання гарантованого відшкодування;
  • актуалізація документів та ідентифікація в Baltic International Bank;
  • подача документів для отримання гарантованого відшкодування.
Телефон для довідок: +38050 388-39-20.