Ю

Юристи ЮФ «Місечко та Партнери» успішно представили інтереси клієнта в Київському апеляційному адміністративному суді у справі про порушення митних правил

В вересні 2017 року Київською митницею ДФС відносно клієнта ЮФ «Місечко та Партнери» митного брокера було складено протокол про порушення митних правил, за ознаками правопорушення передбаченого ст. 485 Митного кодексу України, начебто за неправомірне визначення коду УКТ ЗЕД товару під час здійснення його митного оформлення, при чому таке митне оформлення було здійснено в 2016 році, а товар випущений в вільний обіг.

В подальшому, в жовтні 2017 року відносно клієнта ЮФ «Місечко та Партнери» Київською митницею ДФС було прийнято Постанову про порушення митних правил та накладено стягнення у вигляді штрафу, у розмірі 300 % несплачених сум митних платежів.   

21 грудня 2017 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області підтримав позицію юристів ЮФ «Місечко та Партнери» про правомірність дії митного брокера під час визначення ним коду УКТ ЗЕД товару та відсутність в його діях складу адміністративного правопорушення, тим самим скасувавши Постанову Київської митниці ДФС.

12 червня 2018 року Київський апеляційний адміністративний суд відмовив Київській митниці ДФС в задоволенні їх апеляційної скарги, оставив рішення суду першої інстанції в силі, тим самим підтримавши позицію юристів ЮФ «Місечко та Партнери».

Юридичний супровід проекту було здійснено керівником податкової та митної практик Юлією Деміденко під керівництвом партнера фірми Володимира Місечко.