Ю

Юрист Юридичної фірми Роман Сидоренко прийняв участь у семінарі «Реалізація проекту «електронний суд» - алгоритм дій»

21 серпня 2013 року відбувся семінар на тему «Реалізація проекту «електронний суд»  - алгоритм дій», що був організований Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація Адвокатів України» та присвячений обговоренню завдань електронного правосуддя, особливостям його реалізації та актуальним проблемам. 

Відповідно до нововведень, процес переходу на так званий «електронний суд» буде проходити в два етапи. Перший етап, який вже запроваджується в деяких судах, складається з надсилання судами копій процесуальних документів в електронному вигляді, виклику сторін до суду через СМС-повістки, висвітлення списків справ, що призначені до розгляду на ВЕБ-порталі судової влади. Другий етап, який почне поступово втілюватись в життя з 2014-го року, полягатиме в можливості надсилання до суду учасниками судового процесу в електронному вигляді позовних заяв та інших процесуальних документів.

Юрист Юридичної фірми «Місечко та Партнери» Роман Сидоренко, що був присутнім на даному заході, поділився своїми думками щодо електронізації судового процесу та зазначив, що дане впровадження в подальшому значно полегшить роботу судів та учасників судового процесу, зменшить навантаження на канцелярії судів, у зв’язку з чим зникнуть величезні черги та, як результат, буде заощаджуватись дорогоцінний час правників, а також державні кошти на відправку поштової кореспонденції.