Ю

ЮФ «Місечко та Партнери» оскаржила в інтересах ГО «Асоціація Київ-МАФ» Рішення Київської міської ради від 17.03.2016 р. про заборону продажу алкоголю в малих архітектурних формах

Нагадаємо, 17 березня 2016 року Київська міська рада прийняла Рішення №237/237 «Про деякі питання розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності», яким було заборонено реалізацію алкогольних напоїв у тимчасових спорудах торгового призначення в межах міста Київ. 

ЮФ «Місечко та Партнери» звернулась в інтересах ГО «Асоціація Київ-МАФ» до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про скасування такого Рішення Київської міської ради, як незаконного та прийнятого з перевищенням повноважень.

Головними аргументами, викладеними в адміністративному позові про скасування Рішення Київської міської ради, є відсутність відповідних повноважень у органів місцевого самоврядування в сфері обігу алкогольних напоїв та порушення процедури прийняття регуляторного акту.