Ю

ЮФ «Місечко та Партери» відстояла інтереси клієнта у спорі зі Страховою компанією «Нова»

21 листопада 2013 року Апеляційним судом міста Києва Страховій компанії «Нова» було відмовлено в задоволені апеляційної скарги та залишено в силі Рішення Подільського районного суду міста Києва, яким в задоволені вимог СК «Нова» до клієнта ЮФ «Місечко та Партнери» було відмовлено.

Позовні вимоги СК «Нова» до клієнта ЮФ «Місечко та Партнери» про стягнення суми виплаченого страхового відшкодування в порядку регресу були обґрунтовані правом страхової компанії після виплати страхового відшкодування постраждалій особі в дорожньо-транспортній пригоді звернутись до винної особи про таке відшкодування в порядку регресу. 

В той же час, Подільський районний суд міста Києва відмовив СК «Нова» в задоволені її позовних вимог, підтримавши тим самим правову позицію юристів ЮФ «Місечко та Партнери», що страхова компанія звернулась до винної особи не в порядку регресу, а в порядку суброгації та пропустивши строки позовної давності на таке звернення до суду.

Суброгація від регресу відрізняється тим, що строк позовної давності починає обчислюватися з моменту виникнення страхового випадку, а при регресі - з моменту виплати страховою компанією страхового відшкодування.

 Юридичний супровід проекту було здійснено юристом ЮФ «Місечко та Партнери» Романом Сидоренко під керівництвом Партнера фірми Володимира Місечко.