В

Володимир Місечко виступив доповідачем круглого столу «Стрімка девальвація гривні та зростання кредитних неплатежів. Чи опанує ситуацію Нацбанк?»

27 травня 2014 року, у прес-центрі Українського національного агентства Укрінформ відбулось засідання круглого столу на тему «Стрімка девальвація гривні провокує зростання кредитних неплатежів та викликає  обурення   позичальників. Чи опанує ситуацію Нацбанк?».

Експертний склад учасників заходу загострив увагу на пошуку шляхів вирішення питання стрімкого зростання кількості проблемних кредитів в Україні. Зокрема, необхідність введення мораторію на стягнення кредитором предмету іпотеки за кредитом до законодавчого врегулювання проблеми, можливість конвертації валютних кредитів у національну валюту, застосування досвіду інших країн у вирішенні аналогічних проблем з іпотечними кредитами та інше.

Володимир Місечко у своїй доповіді звернув увагу на термінову необхідність переведення валютних кредитів у гривневі, задля унеможливлення виникнення подібних ситуацій у майбутньому, та звільнення позичальників від обов’язку здійснювати платежі в іноземній валюті.

Крім того, експерт зазначив про необхідність надання позичальникам права повернення предмету іпотеки банківським установам з подальшим прощенням непогашеної суми заборгованості. 

Дискусію також підтримали: Володимир Лавренчук - Голова Правління Райффайзен Банк Аваль;  Анатолій Гулєй - Голова правління Української міжбанківської біржі;  Ігор Уманський – екс-Міністр фінансів України; народні депутати України Микола Рудьковський, Інна Богословська, Віктор Тимошенко; Михайло Стрельніков   - радник Голови державної інспекції з питань захисту прав споживачів та представники постраждалих кредиторів.