О

Отримання попередніх висновків в Антимонопольному комітеті України

Юристи «Місечко та Партнери» представили інтереси двох комунальних підприємств міста Києва в Антимонопольному комітеті України з питань отримання попередніх висновків щодо необхідності отримання дозволу на концентрацію у зв’язку з реорганізацією таких підприємств, шляхом приєднання одного до іншого.  
 
Антимонопольний комітет України за результатами розгляду заяви про надання попередніх висновків прийшов до висновку про відсутність необхідності в отриманні дозволу на концентрацію у зв’язку з реорганізацією комунальних підприємств, шляхом приєднання одного до іншого, та зазначив, що:

«Заявники, комунальні підприємства, підпорядковані Київській міській раді, яка здійснює вирішальний вплив на господарську діяльність підприємств. Відповідно до ст. 1 Закону України «Про захист від економічної конкуренції», контроль, зокрема, це вирішальний вплив однієї юридичної особи на господарську діяльність суб’єкта господарювання, який здійснюється завдяки, зокрема, праву володіння чи користування всіма активами та праву, яке забезпечує вирішальний вплив на формування складу, та рішення органів управління суб’єкта господарювання. Враховуючи зазначене, заявлені дії відбуваються між суб’єктами господарювання, що пов’язані між собою відносинами контролю, а тому реорганізація комунальних підприємств, шляхом приєднання одного до іншого, відповідно до ст. 22 Закону України «Про захист від економічної конкуренції» не є концентрацією і не потребує отримання дозволу Антимонопольного комітету України.»
 
Юридичний супровід проекту було здійснено Володимиром Місечко.