М

«Місечко та Партнери» успішно представили інтереси «Панальпіна Уорлд Транспорт Л.Т.Д.» в Київському апеляційному господарському суді у спорі з Фондом державного майна України щодо продовження договору оренди державного майна

ЮФ «Місечко та Партнери» виступила юридичним радником компанії «Панальпіна Уорлд Транспорт Л.Т.Д.» у судовому спорі з Регіональним відділенням Фонду державного майна України у Київській області, Державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» щодо продовження договору оренди державного майна.

Нагадаємо, що на сьогодні між Регіональним відділенням ФДМУ у Київській області та низкою підприємств транспортної галузі точаться спори стосовно розміру орендної ставки, за якою має визначатись плата за користування державним майном. (Починаючи з вересня 2011 року, ФДМУ почав розглядати діяльність митних брокерів на рівні з брокерською діяльністю на ринку цінних паперів. На практиці це означає підвищення орендної ставки для транспортних підприємств більше ніж у два рази.)

Київський апеляційний господарський суд погодився з позицією клієнта ЮФ «Місечко та Партнери» та прийняв рішення яким залишив у силі Рішення Господарського суду міста Києва про зобов’язання відповідачів укласти з позивачем додаткову угоду про продовження договору оренди державного майна в запропонованій позивачем редакції, тобто без зміни розміру орендної плати.

Нам приємно відзначити, що вказане рішення, що набрало законної сили, є свого роду прецедентом - першим у низці спорів представників галузі з державним органом, який, сподіваємося, призведе до перегляду ФДМУ своєї позиції.

Юридичний супровід судового процесу забезпечував юрист Роман Сидоренко під керівництвом Керуючого партнера Володимира Місечко.

«Панальпіна Уорлд Транспорт Л.Т.Д.»світовий лідер у експедируванні вантажів авіа та морським транспортом, з наявними біля 500 офісами у більш ніж 70 країнах світу.