М

Місечко та Партнери консультують фінансову компанію Феніге (Польща)

Місечко та Партнери консультують Польську платіжну установу Феніге з питань набуття статусу учасника міжнародної платіжної системи в Україні, оператором якої є резидент України.

Зважаючи на значну кількість українців в Польщі та відповідний попит на перекази коштів в Україну, платіжну установу Феніге планує набути статусу учасника міжнародної платіжної системи в Україні.

Порядок реєстрації учасника міжнародної платіжної системи, оператором якої є резидент, встановлено Розділом V Постанови Національного банку України №208 «Про затвердження Положення про реєстрацію платіжних систем, учасників платіжних систем та технологічних операторів платіжних послуг» від 26 вересня 2022 року.

Відповідно до п. 63 Постанови НБУ №208, реєстрації учасника міжнародної платіжної системи, оператором якої є резидент, здійснюється шляхом подання та внесення до Реєстру платіжної інфраструктури відомостей про такого учасника, за встановленою Національним Банком України формою.

Fenige — ліцензована національна платіжна установа в Польщі, що займається впровадженням платіжних технологій та систем грошових переказів в рамках еквайрингового членства Mastercard та VISA на основі внутрішнього процесингового рішення, та надає послуги з еквайрингу (електронна комерція), переказів з картки на картку та виплат на картки.

Супровід проекту здійснюється Володимиром Місечко у співпраці з Петром Путира (Piotr Putyra), Керуючим Партнером Польської юридичної фірми Dudkowiak Kopeć Putyra.