М

Місечко та Партнери допомогли клієнту розблокувати та отримати кредиторську виплату в процедурі ліквідації ABLV Banka

Клієнт Місечко та Партнери, фізична особа, була кредитором другої черги ABLV Banka (Латвія) на загальну суму 180 тисяч євро.
 
В рамках ліквідації Банку кошти клієнта спочатку були заморожені фінансовою розвідкою Латвії, а далі 28 липня 2020 року Відземським відділом управління поліції по боротьбі з організованою злочинністю та злочинами в сфері економіки було порушено кримінальну справу за фактом легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом, ст. 195 Кримінального кодексу Республіки Латвія.
 
26 квітня 2021 року в рамках розпочатого кримінального провадження Відземським відділом управління поліції було виділено матеріали справи про кошти клієнта, які на думку поліції були одержані злочинним шляхом, та передано до Суді з економічних питань Латвії для подальшої їх конфіскації.
 
30 липня 2021 року Суд з економічних питань Латвії відмовив прокуратурі Латвійської республіки в конфіскації коштів клієнта у зв’язку з відсутністю доказів злочинного походження таких коштів та направив справу на дорозслідування.
 
01 серпня 2022 року Постановою Відділу боротьби з організованою злочинністю та економічними злочинами кримінальної поліції Відземського відділу управління поліції Республіки Латвія було скасовано арешт коштів нашого клієнта та направлено таку Постанову в ABLV Banka для здійснення виплати на користь клієнта.
 
В подальшому юристами Місечко та Партнери було відкрито банківський рахунок на ім’я клієнта, на який така виплата з боку ABLV Banka була здійснена.
 
З моменту відкриття кримінальної справи Відземським відділом управління поліції по боротьбі з організованою злочинністю та злочинами в сфері економіки до моменту виплати коштів на користь кредитора Банку пройшло понад 2 роки, що є доволі значним терміном в надуманій кримінальній справі, як і в більшості подібних кримінальних справах, порушених в рамках ліквідації ABLV Banka. 
 
Юридичний супровід проекту було здійснено Володимиром Місечко у співпраці з присяжним адвокатом Республіки Латвія Дайгою Силіня.