А

АО «Місечко та Партнери» в китайському арбітражі

В нашому портфоліо новий кейс – представництво інтересів української компанії ТОВ «Енерджи Хаб» в Шанхайському підрозділі CIETAC (Китайської міжнародної комісії з економічного та торгового арбітражу). Відповідачем у арбітражному розгляді виступає китайська компанія «Inner Mongolia Pulis Chemical Co».
 
Про CIETAC
Китайська міжнародна комісія з економічного та торгового арбітражу (CIETAC), заснована в 1956 році, та є комерційною арбітражною установою номер один з понад 200 подібних установ в Китаї. Це один із найстаріших, найнавантаженіших та найбільших арбітражів у світі. Наразі колегія CIETAC складається з 1897 арбітрів.
 
Саме ця арбітражна установа використовується іноземними компаніями найчастіше. Через CIETAC пройшло понад 50 000 іноземних арбітражних справ зі сторонами з більш ніж 150 країн і регіонів світу.
 
Про справу
Клієнт АО «Місечко та Партнери», ТОВ «Енерджи Хаб» (Україна), 5 лютого 2023 року підписав договір з компанією «Inner Mongolia Pulis Chemical Co» (Китай) на поставку товару та здійснив авансовий платіж згідно з ним. Але китайська компанія товар не поставила, що стало підставою для звернення до суду.
 
Зовнішньоекономічний договір на поставку товару містить арбітражне застереження щодо розгляду можливого спору між сторонами в CIETAC. Тому юристи АО «Місечко та Партнери» підготували і направили заяву про арбітраж саме туди. 3 січня 2024 року Китайська міжнародна комісія з економічного та торгового арбітражу прийняла справу до розгляду та відкрила провадження.
 
Супровід справи здійснюється юристом фірми Наталією Назарко.