А

АО «Місечко та Партнери» успішно представили інтереси ТОВ «ДК 2020» у спорі з ДПС України щодо відмови в реєстрації податкових накладних 

АО «Місечко та Партнери» в інтересах свого клієнта, ТОВ «ДК 2020», оскаржило в судовому порядку рішення Комісії Державної фіскальної служби України про відмову в реєстрації податкових накладних, що були направлені клієнту АО «Місечко та Партнери» по взаємовідносинам зі своїм контрагентом.
 
На думку Комісії ДФС господарські операції «ДК 2020» зі своїм контрагентом підпадали під критерії ризиковості господарських операцій, а тому в реєстрації таких податкових накладних було відмовлено.
 
22 серпня 2022 року Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва адміністративний позов було задоволено.
 
Не погоджуючись з прийнятим судовим рішенням Головним управлінням Державної податкової служби у м. Києві було подано з пропущенням строку апеляційну скаргу, та клопотання про відстрочення сплати судового збору.
 
30 листопада 2022 року Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду Головному управлінню Державної податкової служби у м. Києві відмовлено в відстрочені сплати судового збору та поновлені пропущеного строку на апеляційне оскарження.
 
Так, Шостий апеляційний адміністративний суд в своїй Ухвалі зазначив, що «починаючи з 25 квітня 2022 року місто Київ не належить до районів проведення воєнних (бойових) дій або районів, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Таким чином, наведені апелянтом доводи не можуть бути підтвердженням поважності причин пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції.»
 
Судовий супровід справи здійснювався адвокатом об’єднання Іриною Усіченко.