Г

Гарантії держави щодо виконання судових рішень, практичне застосування Закону

Юристи ЮФ «Місечко та Партнери» представляють інтереси іноземної авіакомпанії в адміністративному позові до Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві про зобов’язання вчинити дії, а саме передати документи виконавчого провадження щодо боржника (державного підприємства) до Державної казначейської служби України.

Підставою для звернення до суду став той факт, що виконавче провадження щодо стягнення з державного підприємства заборгованості триває вже понад три роки, в той же час згідно Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», державний виконавець, протягом десяти днів з дня встановлення факту наявності підстав для повернення виконавчого документа стягувачу, але не пізніше шестимісячного строку з моменту відкриття виконавчого провадження, подає до Державної казначейської служби України документи та відомості, необхідні для перерахування стягувачу коштів.

Юридичний супровід проекту буде здійснюватись юристом фірми Романом Сидоренко під керівництвом партнера фірми Володимира Місечко.