П

Подача річної декларації про майновий стан і доходи (податкова декларація)

Відповідно до ст. 179 Податкового кодексу України, платник податку зобов'язаний до 01 травня звітного року подати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за минулий податковий рік.

Обов'язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи:

  • від податкових агентів, які згідно з цим розділом не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;
  • виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених цим розділом;
  • від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до цього розділу не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок відповідно до цього розділу;
  • у вигляді об'єктів спадщини, які відповідно до цього розділу оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до пункту 174.3 статті 174 цього Кодексу.

Податкова декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку здійснювати таке заповнення, та може бути подана безпосередньо до податкового органу, направлена поштою, або подана за допомогою електронного кабінету платника податку.

Юристи ЮФ «Місечко та Партнери» готові проконсультувати, підготувати та за необхідності подати податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Вартість таких послуг складає від 2 000.00 гривень.